Blogi

Palautelaatikkoon saapuu usein kyselyitä jonkin idean toteuttamistavasta tai kysymyksiä ja vinkkitoiveita erilaisten asioiden tekemisestä joko elektronisesti tai muuten vain sähköön liittyen.

Toimeksiantoja suunnitella erilaisia härpättimiä saapuu myös aina välillä ja tästä syystä ajattelinkin kertoa meneillään olevasta, aikataulullisesti aika pitkästä ja hitaasti edistyneestä projektista nimeltä Ilmahirviradan rakennus.

 ... jatka lukemista 

Tiedättekö, joskus tulee sellainen tunne rikkinäisten vehkeitten kanssa, että sitä ei vain enää jaksa. Vaikka ei olisi kummoinenkaan asia, niin joskus tietyt jutut vaan tuppaa ärsyttämään, että "on se nyt saatana".

Aterinkotelon alla on leikkuulaudat ja aterimet tulee esiin magneetin avulla. Joka ei siis kunnolla toiminut.

Iltateetä otellessa taistelin jo vuosia rikki olleen magneettilukon kanssa. Lukko sijaitsee keittiön vetokaapissa, mistä lusikat, haarukat ja veitset otetaan. No, näitähä saisi tietysti biltemasta alle neljällä eurolla, mutta kello on tätä kirjoittaessa 0.46 yöllä ja minähän korjaan tämän nyt enkä huomenna! ... jatka lukemista 

Uusi suomalainen Raspberry Pi tietokoneisiin keskittyvä blogisivu/nettikauppa nimeltään Rasperi.fi tarjoutui ystävällisesti lähettämään hutasun hulluun laboratorioon kasattavaksi ja arvosteltavaksi vanerisen pelikonekotelon.

Kotelo on tarkoitettu yhdeksi osaksi RetroPelaaja 1.0 asennusarjapakettia, mutta miksipä ei tätä voi käyttää muunakin kuin Raspberryn kotelona. Tässä lyhkäisessä blogikirjoituksessani käyn nopeasti läpi ensivaikutelman ja kasauksen tämän kotelon osalta.

 ... jatka lukemista 

Tietoturva on nykypäivänä hyvinkin tärkeää kaikenlaisessa verkkoliikenteessä. Tästä syystä johtuen myös hutasu.net käyttää nykyisin suojattua SSL-yhteyttä kaikilla sivuilla.

Vaikka sivusto ei kerää kävijöistä mitään erityistä dataa, eikä sivustolla ole mitään tiedonkeruulomakkeita tai salasanalomakkeita jne, on sivut nykyisin hyvä suojata SSL-yhteydellä. Tämän pitäisi myös lisätä kävijöiden (sekä hakukoneiden) luottamusta sivustoon sekä sen liikenteeseen. 

SSL-salattu yhteys tarkoittaa sitä, että kaikki tietoliikenne käyttäjän ja palvelimen välillä liikkuu salattuna, eikä ulkopuoliset henkilöt pääse tähän dataan kovin helposti käsiksi.

Voit huomata SSL-sertifikaatin todenmukaisuuden osoiteriviltä, missä esimerkiksi Chrome-selaimella asia ilmaistaan näin:

Turvallista surffaamista!

Tein tuossa autolevelloinnin tulostimelle ja kirjoittelin siitä rakenteluihin, mutta en viitsinyt kaikkea mahdollista kirjoittaa sekaisin sen aiheen kanssa. Tässä siis vähän sekaisempi päivitys aiheesta printterin modaus... Osa... X?

Tarvitsin siis hieman tukevoittaa tuota tulostinta, koska siinä tahtoi tulostusalustan kalibrointi muuttua aina jos tulostinta käänsi tai muuten käsitteli sitä. Simppeli ratkaisu, mihin netissä törmäsin ja muutkin ihmiset ovat tehneet niin on pultata tulostin kiinteään levyyn kiinni. No, minulla sattui olemaan ylimääräistä melamiinilevyä jota en tarvinnut mihinkään, niin siitäpä sitten värkkäilemään.

 ... jatka lukemista