Ennen ensimmäistä käynnistystä, ennen kuin ollaan siinä pisteessä että olemme valmiita käynnistämään kyseisen hököttimen, täytyy tarkistaa muutama asia ja kytkeä olennaiset lisälaitteet Rasberry Pi:lle.
Ensinnäkin tarkistetaan, että micro-usb virta-adapteri on riittävän tehokas, eli että tästä virtalähteestä saadaan ulos vähintään 0,7 A mutta mielellään 1 A tai enemmän. Suositus on 2 A. Tämän lisäksi tarkistetaan että jos käytössä on USB-hub, niin sen virtakaapelia ei kytketä ensimmäisenä! USB-hub saattaa poweroida Rasberryn host-kaapelia pitkin, eli sitä kaapelia, joka on siihen hubiin kytketty ja tämän tehdessään Rasberry Pi saattaa olla entinen. Kiinnitä siis huomiota tähän!
Toiseksi otetaan käyttöön näyttö HDMI-kaapelin avulla. Mikäli et omista HDMI-näyttöä, voit käyttää esimerkiksi taulutelevisiota, mutta jos siinäkään ei ole HDMI-liityntää niin mars kauppaan ja ostamaan HDMI-DVI adapterin. Nämä maksavat hieman merkistä, mallista ja kaapelin pituudesta riippuen 15 - 50 euroa.
Verkkokaapeli olisi hyvä myös olla paikallaan ja Rasberry liitettynä reitittimeen tai kytkimeen, joka puolestaan on yhteydessä suoraan internettiin tai jotain muuta kautta internettiin, pääasia että yhteys ulkomaailmaan olisi kunnossa.
Näiden lisäksi tarvitaan hiiri ja näppäimistö, nämä voit valita mielesi mukaan kunhan ne ovat ns. "standardikamaa".
SD-korttina käytetään sellaista, missä on valmiiksi asennettuna käyttöjärjestelmä. Sellainen on mahdollista ostaa esimerkiksi adafruitin verkkokaupasta: https://www.adafruit.com/products/1121.
... entäs sitten?
Seuraavaksi käynnistetään Pi - simpsalaPim - työntämällä micro-usb liitin paikoilleen. Mystisten ledivalojen pitäisi tuikehtia tässä vaiheessa ;). Mikäli näin ei kuitenkaan ole, tarkista yllä olevassa kappaleessa mainitut asia ja se, että töpselissäsi ylipäätään on sähköt - tai mistä ikinä nyt poweroitkaan RasPia. Muista että on hyvä käyttää vähintään 2 ampeerin virtalähdettä.
Ruutuun ilmestyy RasPi:n käynnistyessä alla olevan kuvan kaltainen ruutu, mikäli käytössäsi on vain Debian Wheezy. Ja todennäköisesti onkin mikäli käytät ns. Raspbianin alkuperäistä käyttöjärjestelmää.
Kun käyttöjärjestelmä on ladannut kaikki tarvittavat osat, ilmestyy ruutuun ensimmäistä kertaa valikko (Rasberry Pi Software Configuration Tool), mistä voidaan valita erilaisia konfiguraatio vaihtoehtoja. Näistä säädin itse ensimmäisenä vain kielen ja maa-alueasetukset:
Kun asetukset on kunnossa, menee hetki ja Rasberry Pi näyttää alla olevan kuvan mukaisen ruudun.
Tämän jälkeen Rasberry Pi on käyttövalmis.