Tulosteiden tilaus onnistuu tämän sivun avulla, sivun lopusta löytyvän lomakkeen kautta. Kun tilaat työn ja työ on tehty ja olet sen hyväksynyt, saat siitä laskun sähköpostiisi. Laskutus tapahtuu OP-pienyrittäjäpalvelun avulla, joten kaikki verot yms. hoituvat sitä kautta. Maksun saajana on KajaProto, joka on perustamani yritys näitä (ja muitakin) töitä varten. Tilaajan ei siis tarvitse pelätä, että tukee harmaata taloutta! Näin ollen tämän palvelun käyttäminen on suoraa tukea Suomalaiselle yrittäjyydelle.
Tulostuspalvelun tarkoituksena on tarjota harrastelijoille ja muillekin yksityishenkilöille suhteellisen edullista 3D-tulostuspalvelua. Alta löytyy yleistä tietoa palvelusta sekä käytetyistä menettelytavoista, sekä siitä mitä sinun kannattaa tietää ennen yhteydenottoa. Jos millään viitsit niin lue sivu ajatuksen kanssa läpi, mikäli haluat käyttää palvelua. Tämä vähentää lisätietojen kyselemisen tarvetta sekä nopeuttaa tekemistä kaikilla osapuolilla. Jos asiat ovat jo tuttuja, voit skipata ja hypätä suoraan lomakkeeseen sivun loppuun.
Tiedot perustuvat kokemukseen jo tulostetuista malleista ja sivuille päivitetään tietoja tulosteista, hinnoista sekä muista ominaisuuksista sitä mukaa, kun yhteydenottoja tulee. Tarkoituksena on, että kaikille ei tarvitsisi erikseen selittää samoja asioita uudestaan ja uudestaan.
Sisällysluettelo
Tulostimet
Tulostuspalvelussa on käytössä 2 kpl 3D-tulostimia. Näistä valitaan aina tarkoitukseen soveltuvampi tulostin ja tarvittaessa voidaan tulostaa 2 suurehkoakin kappaletta yhtä aikaa.
Molemmat tulostimet ovat FFF/FDM-tulostimia, eli muovia pursotetaan kuumasta tulostuspäästä alustalle kerros kerrokselta, kunnes kappale on kokonaan tulostettu. Kuuma muovi fuusioituu alemman kerroksen kanssa muodostaen yhtenäisen muovikappaleen tulostimelle syötettyjen ohjeiden mukaisesti.
3D-tulostuksesta on selitetty jonkin verran myös wikipedian sivuilla: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kolmiulotteinen_tulostus.
Suuret 3D-tulosteet
Tulostuspalvelussa on suuremmille tulosteille käytössä Creality CR-10 V3 tulostin 0.6 mm suuttimella. Suuremmille (> 20 cm3) kappaleille annetaan automaattisesti tarjous 0.6 mm suuttimen mukaan.
Jos kappale on suuri ja siinä on paljon yksityiskohtia, jotka ovat pienempiä kuin 0,6 mm suutin, tai kappaleen onnistuminen sitä muuten vaatii, niin kappale valmistetaan Creality Ender 3 -tulostimella 0.4 mm suuttimella mahdollisuuksien mukaan.
3D-mallin rajoitukset
Tulostuspalvelulla on tiettyjä fyysisiä rajoitteita, joita on hyvä ottaa huomioon 3D-mallissa. 3D-mallin suunnittelusta tulostusta varten on tarkemmin kirjoitettu sivulla 3D-mallien suunnittelu tulostusta varten.
Tulosteiden ominaisuudet
Materiaalit:
Tulostimien materiaaliena käytetään pääasiassa PLA/PETG-muoveja (polylaktidi), joita löytyy eri värisinä. Joustavaakin materiaalia (NinjaFlex/XS-Flex) löytyy tulostuspalvelusta, mutta niiden tulostaminen on hieman hitaampaa ja hintavampaa. Mutta pelko pois, kysyminen ei maksa mitään ja rohkeasti voit laittaa kysymyksesi tulemaan pehmeämmän materiaalin tulosteesta! Lue materiaaleista lisää kohdasta "3D-tulostetun mallin käyttökohteet ja tulostusmateriaalien ominaisuudet".
Värivaihtoehdot:
Käytettävissä oleva värit löydät sivun lopusta lomakkeesta, mutta värit ovat myös näytetty kuvakarusellissa alla:
Tukimateriaalit:
Tukimateriaalina käytetään samaa materiaalia, kuin mikä tulostettavalla kappaleella on. Tukimateriaalin poisto ja jälkityöstö tehdään automaattisesti, mutta voit tehdä sen myös itsekin niin halutessasi. Kappale pyritään yleensä tulostamaan ilman tukimateriaaleja, mutta aina se ei ole mahdollista. Tukimateriaalit luodaan ohjelmallisesti, ellei sinun 3D-mallissasi ole omia tukimateriaaleja jo olemassa. Mikäli näin on, niin mainitse siitä tilauksen yhteydessä. Periaate on, että saisit mallin sellaisenaan ilman ylimääräistä työtä sinun osaltasi.
Tulosteen tarkkuus:
Tulostimien suuttimien reikä on 0,4/0,6 mm joten X/Y-suunnassa tätä tarkempaa yksityiskohtaa ei pystytä luotettavasti tuottamaan. Tämä tarkoittaa siis sitä, että jos kappaleen pinnassa on esimerkiksi 0,2 mm kokoisia yksityiskohtia, niin tulostin ei luotettavasti pysty niitä työstämään. Tällaiset yksityiskohdat suodatetaan pois viipalointiohjelmassa, mutta tapauskohtaisesti näitäkin voidaan yrittää tehdä - muista mainita siitäkin mikäli asia on kriittinen. Mallin kyljessä/sivussa voi olla tarkempiakin yksityiskohtia. Alla olevassa kuvassa asiaa on yritetty graafisesti selventää:
Kerrospaksuus Z-suunnassa voi olla 0,1 - 0,4 mm. Pienempi kerrospaksuus tuottaa tarkemman tulostuksen, mutta on kalliimpi. Nopea prototyyppi kannattaa tulostaa 0,3-0,4 mm tarkkuudella vaikka ns. standardiresoluutio on 0,2 mm. Useimmat palvelussa tulostetuista malleista ovatkin 0,3 mm tulosteita.
Kappaleissa esiintyvät reiät, seinämät ym. muodot saadaan tehtyä 0.1-0.2mm:n tarkkuudella, riippuen hieman kappaleen tulostusasennosta sekä kerrospaksuudesta. XY-suunnassa olevia seinämiä ei voi luotettavasti tulostaa, jos niiden paksuus alittaa suuttimen koon eli 0.4mm. Tarkkuus ei siis tässä tapauksessa tarkoita minimiyksityiskohdan mittoja.
Reiät kannattaa yleensä porata haluttuun mittaan. Jos et omista sopivia poranteriä, niin mainitse siitä tilauksen yhteydessä, jolloin reiät voidaan porata oikeaan mittaan (edellyttää tietenkin, että poranterällä on pääsy porattavaan kohteeseen). Alla oleva kuva havainnollistaa reikien epätarkkuutta:
3D-tulostettua kappaletta ei voi laadullisesti verrata paineruiskuvalettuun (eli muotissa tehtyyn) kappaleeseen!
Tulosteiden pintajälki
Tulosteissa ensimmäinen kerros tulostuu lasialustalle tai PEI-puuteripinnalle, missä molemmissa on karhennettu pinta.
Tulosteiden ulkopinnoissa näkyy aina kerrospaksuus, sekä koneen tekemä työjälki. Alla on kuva pyöreän kappaleen pinnasta, joka tulostuu karhennettua lasialustaa vasten. Tämä jälki ei kuitenkaan aina ole täysin samanlainen, vaan riippuu jonkun verran 3D-mallista ja viipalointiasetuksista, mutta tähän pyritään.
Mallin kaarevissa osissa 3D-tulostetun kappaleen kerrospaksuus erottuu yleensä varsin selvästi:
3D-tulostetun mallin käyttökohteet
Vaikka 3D-tulostimella voidaan tehdä monia erilaisia kappaleita, kannattaa miettiä missä ympäristössä 3D-malli tulee toimimaan. Käyttöympäristö määrittelee useimmissa tapauksissa sen, mitä materiaalia kannattaa käyttää tai kokeilla ensin. Alle olen koittanut koostaa ajatuksia ja kokemuksia eri muovien käyttäytymisestä eri olosuhteissa ja käyttökohteissa.
Eniten käyttökohteessa vaikuttaa ympäristön lämpötila, koska eri muoveilla on eri lasisiirtymälämpötila. Kuumempi ympäristö vaatii käytettävältä materiaalilta tietenkin korkeamman siirtymälämpötilan. Siirtymälämpötila kertoo sen, milloin muovi alkaa menettämään jäykkyyttään ja siirtymään kohti pehmeämpää olomuotoa. Siirtymälämpötila on PLA:lla noin 60-70 C ja ABS:llä 90-100 C, mutta eksoottisimmilla polymeereillä tämä on hieman monimutkaisempi asia (lisää tietoa tästä linkistä). Joustavilla ja kumimaisilla materiaaleilla tämä arvo on negatiivinen.
Myös ympäristön muut tekijät vaikuttavat siihen, kuinka kappaleet kestävät käyttöä. Esimerkiksi auringonvalo, liuottimet, öljyt yms. vaikuttavat kappaleen toimivuuteen. Jos tulostettava kappale on tekemisissä edellä mainittujen elementtien kanssa, niin kannattaa mainita siitäkin. Alla olevassa taulukossa on esitetty tulostusmuovien kestävyyttä eri kemikaaleja kohtaan:
*Fridex on teollinen (USA) kutsumanimi kemikaalille, jota käytetään jäähdytinnesteissä. Jäähdytinneste pohjautuu etyleeniglykoliin.
**Savo on puhdistus- ja desinfioimisaine (USA). Desinfioimisaineen tehoaineena on Natriumhypokloriitti.
Asteikko | Kuvaus / Selite |
---|---|
A | Kestää erittäin hyvin. Polymeeri ei sula, absorboi ko. ainetta tai turpoa aineen vaikutuksesta (muutos <1% massassa ja dimensioissa). |
B | Kestää hyvin tai kohtalaisesti. Lievää aineen absorboimista. Pientä muutosta massassa ja dimensioissa (2-3 %). |
C | Heikko kestävyys. Merkittävää muutosta massassa ja dimensioissa pitkittyneen altistumisen aikana (4-5 %). |
D | Ei kestä ollenkaan. Vakavaa muutosta massassa ja dimensioissa (>5 %) tai polymeerin totaalinen tuhoutuminen. |
Olen alle listannut materiaaleille sopivat käyttölämpötila-alueet perustuen lasisiirtymälämpötilaan, sekä muihin lähteisiin ja kokemusperäiseen tietoon. Lisäksi on kerrottu lyhyesti itse materiaalista ja käyttöolosuhteista sekä käyttökohteista.
Huom! Alla oleviin tietoihin voi aina tulla muutoksia, riippuen siitä kuinka paljon kokemus/tieto lisääntyy aina kunkin materiaalin kohdalla.
PLA (Polylactid acid)
Käytössä tulostuspalvelussa: KYLLÄ!
Siirtymälämpötila: 65 C°
Soveltuva käyttölämpötila tulostetulle kappaleelle: -35 ... 50 C°
Työpöytäkäytössä ja tavallisessa huonelämpötilassa tai kylmemmässä sopii useimmiten PLA-muovi. PLA on kovaa ja vahvaa muovia ja soveltuu sen vuoksi hyvin staattisiin sovelluksiin (eli ei-liikkuviin osiin). Toisaalta internetissä nähdään paljon onnistuneita projekteja esim. hammasrattaista PLA-muovin avulla tehtynä. PLA kestää suhteellisen hyvin puristusta ja vetoa, mutta huomattavasti huoneenlämpöä korkeammassa lämpötilassa kappale muokkautuu helposti käyttökelvottomaksi. Myös ulkoiset voimat vaikuttavat siihen, pitääkö kappale muotonsa. PLA:sta tehdyn tulosteen lämmönkestävyyttä voi parantaa jonkin verran uunittamalla, tästä lisätietoa löytyy seuraavasta linkistä: https://hackaday.com/2017/06/17/annealing-plastic-for-stronger-prints/ .
PLA on pääasiassa myrkytön, biohajoava ja sillä tavalla turvallinen muovimateriaali. PLA on myös yleisin ja halvin käytetyistä materiaaleista. PLA kestää hyvin erilaisia öljyjä ja rasvoja ilman välittömiä reaktioita, mutta pidemmässä altistuksessa toimivuus on hyvä tarkistaa. Liuottimia PLA:n kanssa ei suositella käytettäväksi.
Tulostettavuus: Hyvä tarkkuus ja hyvin vähän ylimääräistä muovia tulosteen pinnalla.
Käyttöolosuhteet: Normaalit sisätilat, ulkoilma, varastotilat, viileät, kuivat ja kylmät tilat. Ei kuumiin olosuhteisiin.
Käyttökohteita: Elektroniikka- ja laitekotelot, erilaiset muoviosat, koriste-esineet, erilaiset käyttöesineet (koukut, kahvat, tapit, lokerot, kipot, pullot, pitimet jne.), keittiövälineet (muotit, telineet, säilytys), yleiset muoviosat, varaosat jne.
Lisätietoa: , PLA Wikipedia, PLA Typical Properties, What is PLA,
ABS
Käytössä tulostuspalvelussa: EI! (Otetaan käyttöön heti, kun saadaan tulostimille parempi ja turvallisempi tulostusympäristö).
Siirtymälämpötila: 105 C°
Soveltuva käyttölämpötila tulostetulle kappaleelle: -30 ... 85 C°
Hutasu.net ei tällä hetkellä tulosta ABS-osia puutteellisen sisäilman suodatuksen takia.
ABS-muovi on Lego-palikoiden rakennusaine. Jokainen, joka Legoja on joskus käyttänyt tietää kuinka ne kestävät tai eivät kestä. ABS-muovia käytetään tulosteissa silloin, kun vaaditaan mekaanista kestävyyttä ja suurempaa lämpötilaresistanssia kuin PLA-muovilla. ABS on hieman joustavampaa kuin PLA, mutta 3D-tulostettu ABS ei vastaa kestävyydessään ruiskuvalulla tehtyä kappaletta. Esimerkiksi monien autojen puskurit on tehty ABS-muovista tai muoviseoksesta.
ABS-muovi on öljypohjainen muovi, joten se on myös myrkyllistä ja tulostettaessa päästää myrkyllisiä höyryjä ympäristöön. Kuitenkaan sen käsittely kiinteässä olomuodossa ei aiheuta ihmiselle ongelmia, ellei ole eritysherkkä tai allerginen.
ABS-muovi ei kestä liuottimia (asetoni, muoviliuottimet) kovinkaan pitkään vaan alkaa hiljalleen "sulamaan" niiden vaikutuksesta.
Tulostettavuus: Haastava tulostettava voimakkaan kutistumisen takia.
Käyttöolosuhteet: Normaalit sisätilat, ulkoilma, varastotilat, viileät, kuivat ja kylmät tilat, lämpimät ja kuumat tilat (<85 C°). Rikkoutuu pakkasessa herkemmin.
Käyttökohteita: Elektroniikka- ja laitekotelot, erilaiset muoviosat, koriste-esineet, erilaiset käyttöesineet (koukut, kahvat, tapit, lokerot, kipot, pullot, pitimet jne.), lämpimien/kuumien kohteiden muoviosat.
Lisätietoa:
PETG (Polyetyleenitereftalaatti)
Käytössä tulostuspalvelussa: KYLLÄ!
Siirtymälämpötila: 88 C°
Soveltuva käyttölämpötila tulostetulle kappaleelle: -30 ... 80 C°
PETG-filamentti sijoittuu ominaisuuksiltaan ABS:n ja PLA:n väliin. PET-muovi on tuttu muovipulloista. G tarkoittaa "glykolimodifoitua" mikä tekee filamentista kirkkaamman, vahvemman sekä helpomman käyttää.
Parhaita ominaisuuksia ovat iskunkestävyys ja alhaisten lämpötilojen kesto. Materiaalin lämpömuovaus- ja työstöominaisuudet ovat hyvät. Pehmeämmän rakenteensa vuoksi PETG on kuitenkin herkempi esimerkiksi naarmuille. Soveltuu myös elintarvikekäyttöön sopivalla filamentilla tulostettuna.
Tulostettavuus: Hyvä tulostettavuus, mutta aiheuttaa "haituvia" (engl. stringing), eli mallissa on hieman ylimääräisiä muovipurskeita.
Käyttöolosuhteet: Normaalit sisätilat, ulkoilma, varastotilat, viileät, kuivat ja kylmät tilat, lämpimät ja kuumahkot tilat (<80 C°). Hyvä iskunkestävyys.
Käyttökohteita: Elektroniikka- ja laitekotelot, erilaiset muoviosat, koriste-esineet, erilaiset käyttöesineet (koukut, kahvat, tapit, lokerot, kipot, pullot, pitimet jne.), lämpimien kohteiden muoviosat.
Lisätietoa: https://all3dp.com/1/petg-filament-3d-printing/
TPU eli joustava filamentti (NinjaFlex, XS-Flex yms.)
Käytössä tulostuspalvelussa: KYLLÄ!
Siirtymälämpötila: -35 C°
Soveltuva käyttölämpötila tulostetulle kappaleelle: -30 ... 60 C°
NinjaFlex kuuluu termoplastisien polyuretaanien (TPU) ryhmään ja on kumimainen, venyvä ja joustava filamentti. Siirtymälämpötila on -35 C°, mikä tarkoittaa sitä että kappaleen elastisuus säilyy lämpötilan ollessa tätä suurempi. Yläraja puolestaan kappaleen elastisuuden ja deformaation välillä on jossain 60-100 asteen kieppeillä, riippuen aivan kappaleeseen kohdistuvista voimista.
NinjaFlex ei liukene juuri mihinkään, mutta valmistajan mukaan sitä ei suositella käytettäväksi kohteissa, jotka ovat veden kanssa tekemisissä pitkiä aikoja.
Tulostettavuus: Hidas tulostettava, mutta tarttuu hyvin alustaan ja itseensä. Tulosteessa paljon ylimääräisiä purskeita tyypillisesti.
Käyttöolosuhteet: Normaalit sisätilat, ulkoilma, varastotilat, viileät, kuivat ja kylmät tilat. Ei kuumiin olosuhteisiin.
Käyttökohteita: Kuivasaumat ja kuivatiivisteet, plugit, kahvat, remmit, suojakumit, kumipyörät ja -tassut, jne.
Lisätietoa: NinjaFlex Dos and donts, NinjaFlex Overview, https://ninjatek.com/, 3D printing using NinjaFlex filament
Itse tehdyn 3D-mallin toimitus tulostuspalveluun
Ennen kuin lähetät mallin tulostettavaksi, olisi hyvä että olet mallissasi ottanut huomioon muutaman seikan tulostukseen liittyen, niistä on kerrottu lisää tässä linkissä: 3D-mallien suunnittelu tulostusta varten.
Kun olet saanut mallin mielestäsi valmiiksi, ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella. Voit ladata mallin esimerkiksi thingiverseen (vaatii rekisteröitymisen) tai muuhun pilvipalveluun esim. google drive, mistä se on helppo ladata. Pienet tiedostot voit lähettää sähköpostitse liitetiedostona vastauksen saamisen jälkeen.
Jos toimitat mallin linkkinä tai tiedostona Thingiversestä, varmista että 3D-mallin lisenssi sallii tulostuksen! Eli jos mallin lisenssissä lukee, että "rahanteko kielletty" niin sellaisenaan mallia ei voida tulostaa. Voit kuitenkin kysyä mallin alkuperäiseltä omistajalta lupaa käyttää kyseistä mallia tulostuspalvelussa. Toinen vaihtoehto on (jos lisenssi sen sallii) muokata 3D-mallia niin, että siitä tulee sinun oma 3D-mallisi, jolloin tekijänoikeudet ovat sinulla. Hutasu.net ei ota vastuuta siitä, jos kysyt tarjousta tekijänoikeuden alla olevasta mallista ja myöskin varaa oikeuden kieltäytyä tarjouksen antamisesta. Jos kysyt tarjousta thingiversen mallin perusteella, niin palvelu olettaa, että olet selvittänyt tekijänoikeudelliset asiat mallin käyttöön tulostuspalvelussa.
Kustannukset
Tulostushinnaston näet alta.
Tulosteiden hinta muodostuu materiaalikustannuksista, tulostimen käyttöajasta ja aloituskustannuksesta. Keskimäärin tulosteiden hinta on pyörinyt noin 20-50 euron paikkeilla. Suuremmat tulosteet ovat olleet noin 50-150 e. Hinnat ovat kuitenkin neuvoteltavissa aina tapauskohtaisesti, joten eipä huolta vaikka kappaleesi olisikin suuri. Pyritään sellaiseen ratkaisuun joka kaikkia miellyttää!
Kustannukset ovat siis hyvin kappalekohtaisia, joten mitään yksittäistä nyrkkisääntöä ei voi sanoa muuta kuin sen, että pienempi kappale on halvempi kuin suurempi.
Kustannuksia pystyy arvioimaan monilla eri palveluilla jo ennakkoon, mutta hinta-arvion sekä muuta yleistä tietoa sinun kappaleestasi hutasu.net antaa ilmaiseksi joka tapauksessa. Aiemmin tässä kappaleessa oli linkki materializen-sivuille, mutta alkoi käymään niin, että se antoi aivan liian suuria kustannusarvioita asiakkaille. Otin linkin pois käytöstä, joten tarkan hinnan saat selville yksinkertaisesti täyttämällä lomakkeen ja kysymällä asiasta.
Jos kustannukset tarjouksen jälkeen edelleen hirvittävät, kannattaa hyödyntää esimerkiksi paikallisia kirjastoja. Useissa suurempien kaupunkien kirjastoissa on 3D-tulostin, joilla pieniä osia voi tulostaa itsekin. Tämä toki vaatii hieman perehtymistä aiheeseen, sekä asetusten opettelua paikan päällä. Myöskään kovin pitkiä tulosteita ei välttämättä voi kirjastoissa tulostaa ja riippuen tulostimesta saattaa ongelmia ilmetä itse tulostuksen aikana.
Yleisenä nyrkkisääntönä on, että jos saat kappaleen ostettua kaupasta, niin pääset halvemmalla.
3D-tulostuspalvelua kannattaa harkita silloin kun::
- Kappaletta ei ole muutoin mahdollista valmistaa
- Varaosaa ei ole saatavilla
- Valmistajan varaosahinnat ovat kohtuuttomat
- 3D-mallia ei ole olemassa muuten kuin paperilla tai sinun päässäsi
- 3D-malli löytyy, mutta mistään kaupasta niitä ei saa ostettua
Esimerkkejä 3D-tulosteista
Alta näet lopuksi muutamia esimerkkejä tulosteista, joita on palvelussa vuosien varrella tehty. Tässä ei ole läheskään kaikki mitä on tullut tehtyä, mutta hyvä kattaus erilaisista osista. Osa malleista on tilaajan itsensä toimittamia ja osa malleista on tehty mittakuvasta tai postitse hutasun laboratorioon lähetetyistä mallikappaleista.
Miten kävi aurinkolipan varaosalle? Ota selvää tästä blogikirjoituksesta: https://www.hutasu.net/hutasusta-tilattuja-3d-tulosteita/
Nylon materiaalia ei ole tällä hetkellä käytössä palvelussa sen haastavuuden vuoksi (hygroskooppinen materiaali = imee ilman kosteutta itseensä).
Tässä siis vain muutamia kuvia. Lue lisää esimerkiksi tästä: https://www.hutasu.net/hutasusta-tilattuja-3d-tulosteita/
Tulostuspalvelun ehdot
Hutasu.net 3D-tulostuspalvelu ei ole pääasiallista yritystoimintaa vaan yksityishenkilön ylläpitämä sivutoimi ja "auttava käsi" rakentelijoille ja värkkäilijöille. Tarkoituksena ei ole tehdä tästä elantoa, vaan lähinnä ylläpitää tulostimien käyttökustannuksia ja materiaalihankintoja sekä sivustoa ja sisällön tuottoa.
Yhteydenotto ei sido mihinkään, eikä tarjouksen laskemisesta veloiteta mitään. 3D-tuloste valmistuttuaan valokuvataan ja kappale lähetetään annettuun osoitteeseen. Laskutus tapahtuu OP-pienyrittäjäpalvelun avulla (sähköpostilasku) ja maksun lopullisena saajana on KajaProto. Myös muut maksutavat ovat mahdollisia, joten muista kysyä niistä, jos sähköpostilasku ei ole haluamasi tapa suorittaa maksu. Antamiasi yhteystietoja ei kerätä mihinkään rekisteriin, eikä tietoja luovuteta ulkopuolisille tai kolmansille osapuolille. Sähköpostitse käyty keskustelu ja yhteystietojen vaihto voi tallentua tietokoneille ja palvelimille, mutta niiden tietosuojasta vastaa palveluntarjoaja.
Printatusta kappaleesta otettuja valokuvia voidaan käyttää sivuston materiaaleina ja kuvia voi myös esiintyä sosiaalisessa mediassa. Jos et halua kappaleellesi julkisuutta, niin muista laittaa ruksi oikeaan kohtaan.
Kysymyksiin vastauksia ja palvelun toiminta
Olen tehnyt myös erillisen sivun kysymyksille ja vastauksille sekä tulostuspalvelun varaosaprosessille, näitäkin voi vilkuilla jos kiinnostaa.
Lue vielä tämä, eli kysymyksiä ja vastauksia palveluun liittyen!
Tulostuspalvelun varaosaprosessi
Mitä palvelussa on asiakkaille tulostettu?
Hyvä kysymys! Listasin alle artikkeleita, missä palvelussa tehdyistä kappaleista on kirjoitettu.
Palvelusta tilattuja 3D-tulosteita
Mitä 3D-printterillä voi tehdä?
Tulostuspalvelussa tulostettua
Projektikatsaus
Kirjainmuotit
Yhteydenotot
Mikäli kiinnostuit palvelusta ja sinulla on tarve 3D-tulostetulle kappaleelle, ole hyvä ja ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella. Täytäthän vähintään kaikki punaisella merkityt kohdat, kiitos! Muista ilmoittaa puhelinnumerosi myös!