NP – Tulostuspalvelussa tulostettua

NP eli nopea postaus!

Kirjoitetaanpas päivityksen vuoksi muutamalla sanalla tulosteista, joita palvelussa on viime aikoina tehty.

Kuntosalilaitteille uudet holkit

Kontiomäen uudelle kuntosalille tarvittiin kuntolaitteiden painojen ohjureiksi muovisia holkkeja tangon ympärille. Edelliset holkit olivat halkeilleen ja kuluneet. Holkit teetätettin tulostuspalvelussa mittatilaustyönä ja noin 10 minuutin mallintamisen jälkeen saatiin printtailut käyntiin.

Kappaleet tulostettiin yksitellen, jotta 3D-tulostamisessa syntyvä sauma pysyy holkissa aina samalla kohtaa. Näin ollen sauma on helpompi poistaa jos se häiritsee käyttöä.

Tulostettuja holkkeja

Tulosteita tarvittiin vajaa kolmisenkymmentä kappaletta, jolloin nämä sai tehtyä yhdessä illassa.

Biojäteastian muovikansi

Tämä tuloste tuli tehtyä itsellemme, sillä biojätteet alkoivat haisemaan turhan paljon nenään keittiön tiskialtaan alapuolelta. Puuilosta tarttui matkaan mukamaste oikean kokoinen kansi, joka ei sitten ollutkaan oikean kokoinen.

Mittanauhalla otettiin astiasta mitat ja Fusion 360:lla tehtiin mittoihin sopiva 3D-malli (kannen ulkomitat noin 25 x 17 cm). Malli tehtiin kahdessa osassa niin, että kahva mistä kantta nostetaan on erillinen palikka. Kahvaosan kiinnitys tapahtuu kohdistusreikien ja kahvassa olevien tappien avulla ja liimaamalla osat saatiin pysymään toisissa kiinni lopullisesti. Kaksiosaisella rakenteella vältyttiin tukimateriaalien käytöltä ja säästettiin niin tulostusmateriaalissa kuin -ajassa. Tulostus tehtiin Creality CR10 V3 -tulostimella, 0.6mm suuttimella ja aikaa meni noin 4h sekä kanteen että kahvaosaan.

Biojäteastian itse tehty kansi

Kun liima oli kuivunut, voitiin kansi ottaa käyttöön. Eipä haise enää nenään.

Leikkitalon tolppa

Eräs tuttavani tarvitsi lapsensa leikkitaloon varaosan. Mallikappaleesta otettiin mitat ja tulostus valkoisella PLA:lla. Leikit jatkukoot!

Monitorin pidike

Tulostuspalvelussa asiakkaalla oli tarvetta näytön pidikkeelle Apple-tietokoneen kunnostusprojektiin. Asiakas toimitti mallin ja tuloste tehtiin mustasta PETG:stä. Kuvassa tuloste on hieman nöyhtäinen koneen jäljiltä, mutta ennen paketointia se puhdistettiin asennusvalmiiksi palvelun toimesta.

Ohjurit yläjyrsimeen

Eräällä toisella asiakkaalla oli tarvetta kustomoiduille sähkötyökalun lisäosille. Ohjurit yläjyrsimeen tulostettiin asiakkaan toimittamasta 3D-mallista mustasta PLA-muovista.

Led-nauhan päätykotelo

Eräässä asiakastyössä taasen, mikä ei suoraan ollut 3D-tulostustyö, tarvittiin 3D-tulostetta joka tapauksessa. Lisää aiheesta voit lukea tästä jutusta: Mareld Sunlit ja Tamo virtajohdon yhdistäminen.

Tässäpä siis lyhyesti viimeaikaiset työt joita 3D-tulostuspalvelussa on tehty. Hutasu.net toteuttaa tarvittaessa myös pieniä elektroniikkatöitä, -korjauksia, -modauksia yms. tarpeiden mukaisesti. Jos tällaisia tarvitset, niin Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.