Tulostuspalvelun uusittu hinnasto, sivuston muutokset, uusi 3D-tulostin ja työhuoneen päivitys!

Tänä vuonna en ole kovin ihmeellisesti kerennyt blogiani päivittää, enkä ole myöskään uusia sivuja saanut kirjoitettua. 3D-tulosteita on mennyt muutama aina silloin tällöin, mutta ehkä tässäkin hommassa vähän huomaa nykyisen taloustilanteen, että ihmiset eivät niin herkästi tilaile "mitä sattuu". No joka tapauksessa muutama sananen sivustolla ja sen taustalla tapahtuneista muutoksista.

Uusittu 3D-tulostuspalvelun hinnasto

Kuten otsikko sen kertoo, niin hinnastolappunen on nyt uusittu. Sen löydät tulostuspalvelun sivuilta, mutta linkataan se myös tähän:

Hinnasto on luotu Inkscape-nimisellä ilmaisohjelmalla, millä on kätevä tehdä erilaisia vektorigrafiikoita. Oppimiskynnys itse ohjelmaan ei välttämättä ole kovin suuri, mutta mobiili-ihmisille ohjelma voi olla vaikea käyttää ensi alkuun 😉 - veikkaisin. Jos ohjelma kiinnostaa, niin linkki löytyykin jo yltä ja Youtubessa ohjelman käytöstä ja grafiikoiden teosta on hyviä tutoriaaleja, joista voisin lämpimästi suositella ainakin Logos By Nick -kanavaa.

Hinnaston ulkoasulle on vähän otettu mallia netistä löytyneistä grafiikoista, mutta muuten graafinen ilme on ihan omaa käsialaa. Jos tästä joku haluaa antaa palautetta, niin mielellään sen kuulisin esim. info-sivun palautelomakkeen välityksellä :).

Sivuston muutokset

Etusivulla on pieniä muutoksia tapahtunut. Muokkasin sivupalkkia niin, että oikealta reunalta löytyvät nyt uusimmat lisätyt sisältösivut ja itse etusivun pääsisällöstä löytyy uusimmat blogaukset pienoiskuvan ja otsikon kanssa. Kuvakaruselli on siirretty myös oikeasta reunasta pääsisällön alle jo loput "vanhan" etusivun sisällöstä löytyvät alempaa. Tällä muutoksella hain hieman tasapainoa sivuston sisällön asetteluun, ja ettei turhaan tulisi tyhjää tilaa sivupalkkiin tai leipätekstin alle.

Mainoksille ja yhteistyökumppaneille on oma osionsa oikean reunan ylälaidassa. Sivustoa ei kuitenkaan ole tarkoitus täyttää mainoksilla, koska itsekin inhoan mainoksia, mutta ne auttavat seuraamaan kävijämäärää ja saamaan statistiikkaa siitä, mitkä jutut vetävät puoleensa.

Uusi 3D-tulostin!

Viimeisin hankinta tulostinrintamalla on Sovol SV07. Tämä printteri on vielä kasaamatta, mutta tässä on tähän hintaluokkaan sen verran loistavia ominaisuuksia, että tämä oli lähes pakko-ostos. Yritän tästä printteristä tehdä oman sisällön joko kirjoituksen tai YT-videon muodossa - katsotaan kuitenkin mihin aika ja jaksaminen riittää. Joka tapauksessa tämä tulee vahvistamaan 3D-tulostuspalvelun laitteistoa ja toivottavasti tästä saadaan mahdollisimman paljon hyötyä irti asiakkaita ajatellen.

Työhuoneen päivitys

Työhuoneen tehostaminen, sen järjestely ja toiminnallisuuden parantaminen vaikuttaa olevan asia, joka toistuu tietyn väliajoin. Ikään kuin ei muuta työtä olisi riittävästi tarjolla. No kuitenkin, työhuoneessani koittaa nyt taas uusi järjestys ja siitä ehkä lisää myöhemmässä blogauksessa. 3D-tulostimille on nyt oma dedikoitu pöytätila ja filamenttien säilytystä ja käsittelyä on myös paranneltu. Laatikostojen ulkonäkö on yhtenäistetty ja vanhat laatikot jatkoivat elämäänsä toisessa osoitteessa. Yritin parantaa tarvike- ja komponenttihyllyjen loogisuutta ja järjestelmällisyyttä, mutta vanha järjestys yrittää vielä hieman vaivata takaraivossa. Tämä muutos on kuitenkin hyvästä, kuten myös kaikki aiemmat työhuonemuutokset :D.

Easter-egg: Elämän muutoksia!

Esikoispoika syntyi 30.8. kuluvaa vuotta ja se tuo mukanaan omia (hyviä) haasteita, niin arkielämässä kuin työelämässä ja sivutoimisessa yrittäjyydessäkin. Tähän yhtälöön kun lisätään vielä harrastustoiminnasta ja kodin ylläpidosta kertyvät tunnit vuorokauteen, niin ei kauheasti jää aikaa muuhun. Mutta semmoista se elämä joskus on!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.