NP – Ruokapöydän tuolin korjaus

NP - eli nopea postaus...

Kotona aina sattuu ja tapahtuu. Ruokapöydän tuolin jalka meinasi eräänä päivänä pettää alta, kun parantelin istuma-asentoani. Jalka otti kiinni mattoon ja kun koko kehon painolla "runttasin" menemään niin jalkahan siinä vääntyi.

En ihan alkutilanteesta hoksannut kuvaa ottaa, mutta alla olevassa kuvassa on piirretty viiva, joka esittää jalan vinoutumaa. Vein tuolin autotalliini ja poistin siitä istuinosan, koska tämä pitää korjata hitsaamalla ja kankainen istuinosa ei hitsauksen aiheuttamasta lämmöstä oikein pidä.

Hitsasin tuolin jalkaa vanhalla ukilta perityltä Pilot-merkkisellä MIG-koneella.

Hitsasin aluksi pari täppää että sai jalan suoristettua. Sen jälkään lisäsin hitsiä ja hioin saumaa siistimmäksi.

Sauman lujuus ei vielä oikein vakuuttanut minua, joten jatkoin samalla tavalla, lisäämällä hitsiä ja hiomalla ylimääräiset purskeet pois.

Tässä vaiheessa alkoi jo näyttää vähän paremmalta, mutta tein vielä kolmannen kerran, ja myös hieman eri puolilta jalan tyveä. Alla on lopputulos ilman viimeisteltyä maalipintaa.

Seuraavaksi vain maalia pintaan. Puhdistin maalattavat kohdat jarrukliinerillä ja maalasin mustalla spray-maalilla. Maalin kuivumisen jälkeen vein tuolin takaisin sisälle ja otin vertailun vuoksi kuvat korjauksesta ja tehdassaumasta saman tuolin toisesta jalasta.

Fixed!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.