Stellaris LM4F120 / TM4C12x

Alunperin julkaistu: 11.2.2017

Viimeksi muokattu: sunnuntai 10.12.2017

Joskus on tullut leikittyä näilläkin mikrokontrollereilla, joten päätin lisätä muutamat jutut tähänkin kategoriaan. Valitse haluamasi aihe alta tai ylhäältä valikosta.

Stellaris LM4F120 levyä ei ole enää saatavilla, vaan käytössä on nykyisin uudempi Tiva C-sarjaan pohjautuva TM4C123G Launchpad ohjelmointialusta.

Näitä voi ostaa esimerkiksi Texas Instrumentsin verkkokaupasta, oheisen linkin takaa: http://www.ti.com/tool/dk-tm4c123g .

Stellaris Tiva C TM4C123G ARM Cortex M4F pohjainen mikrokontrolleri. Kehitysalusta sisältää mm:

  • RGB LED
  • 2 painonappia
  • MSP430 yhteensopiva Boosterpack liityntä
  • reset-kytkin
  • USB Micro-A/-B liitin

Stellaris LM4F120 – RGB

RGB ledin vilkutus Tämä esimerkki pohjautuu StellarisWaren mukana tulleeseen hello -esimerkkiin. Lisätietoa tällä sivulla käsitellyistä API-kutsuista sekä muista asioista löytyy dokumentista Stellaris Peripheral Driver Library - User's Guide. Hello -esimerkissä on yksinkertainen ohjelma, joka tulostaa sarjaporttiin rimpsun "Hello, World! " ja jää sen jälkeen vilkuttelemaan sinistä lediä. Seuraavassa aluksi  muutamalla sanalla StellarisWaresta. StellarisWaren API- ja ROM-funktiot Monissa stellaris-mikrokontrollereissa osa "laiteajureista" on ohjelmoitu mikrokontrollerin ROM-muistiin. Tällä on etunsa siinä, että ohjelmoijan käyttössä on enemmän ...jatka lukemista!

Stellaris LM4F120 Launchpad ohjelmointiympäristö

Alle olen yhden illan aikana väsännyt pienen ja "hätäisen" oppaan, mihin olen kirjannut ylös vaadittavat toimenpiteet Stellaris-Launhcpadin saamiseksi toimintaan. Alla on muutama linkki joihin kannattaa tutustua tätä luettaessa. http://www.ti.com/tool/ek-lm4f120xl - TI:n kaupan sivu mistä Launchpadin voi tilata. http://www.ti.com/ww/en/launchpad/stellaris_head.html - Stellaris Launchpadin etusivu. http://www.ti.com/tool/sw-ek-lm4f120xl - Stellariswaren ja ohjelmistojen latauspaikka. http://www.ti.com/lit/ml/spmu132b/spmu132b.pdf - Quickstart opas CCS:lle http://www.ti.com/lit/ug/spmu289a/spmu289a.pdf - Stellaris Launchpad User Manual http://www.ti.com/lit/ug/spmu019o/spmu019o.pdf - Stellaris Peripheral Driver Library User Manual Aluksi latasin Stellariswaren (linkki) ja asensin sen hakemistoon "C:\Texas Instruments\StellarisWare". Tätä ...jatka lukemista!

Stellaris LM4F120 Launchpad

Huom! Stellaris Launchpad on uudelleen nimetty ja MCU on muuttunut. Uusi nimi on: Tiva-C Series Launchpad ja mikro-ohjaimena TM4C123. Lisätietoja: http://www.ti.com/tool/EK-TM4C123GXL Stellaris Launchpad on Texas Instrumentsin kehittämä harrastelijoille suunnattu erittäin edullinen mikrokontrollerin kehitysalusta. Launchpadin saa tilattua TI:n verkkokaupasta vaivaiseen 12,99 dollarin hintaan, joka on vajaa 10 euroa (11.12.2012 kurssilla). Digikeyssäkin näitä lautoja näyttää olevan http://www.digikey.com/. Alla olevissa kuvissa nähdään Launchpad laatikon sisältö, jossa on siis 1 kpl Stellaris-Launchpadeja ja 1 kpl ...jatka lukemista!