Mininuken tekoa

Mini Nuke Fallout 4-pelistä.

Muutamia viikkoja takaperin 3D-printtasin PETG-filamentista Fallout-peleistä tutun mininuken mallin (thingiversen linkki). Printtauksen motiivina olikin itse asiassa säätää PETG-tulostusprofiilia ja koska en halunnut haaskata materiaalia, niin päätin että teen jotain "hyödyllistä". Tästä sitten sainkin päähäni, että en pelkästään printtaa tätä mallia, vaan teen tästä ihan oikean "gamepropsin" (jos et ihan kässää, mikä propsi on niin tsekkaa tämä linkki ). Tässä pikainen katsaus missä mennään tällä hetkellä.

Printtaus kesti noin 7h ja filamentin kulutusta en enää muista, mutta kappale lojui työpöydän nurkassa aina viime päiviin saakka. Malli oli tulostettu 0.3mm tarkkuudella, joten tulostuskerrokset olivat selkeästi näkyvillä. Kun aloitin pintakäsittelemään mallia, niin aluksi hioin ja viilasin suurimpia epäkohtia pois.

Viilailun ja hionnan jälkeen käsittelin kappaleiden pintaa Car-Rep-fillerillä ja pikaliimasin tarvittavat osat yhteen. Kansihan on ruuvattava, joten sitä ei liimailtu mitenkään. Itse malli koostuu kolmesta osasta ja alla olevissa kuvissa pohjaosa (missä on nuken evät) on jo liimattu paikoilleen.

Mini nuke hiottuna ja kitattuna
Mini nuke hiottuna ja kitattuna...

Kuten yllä olevasta kuvasta saattaa huomata, kappale on ontto ja kannessa on aukko. Tämän on tarkoitus tulla kolikkopurkiksi siis!

Pohjaosa on liimattu pikaliimalla
Pohjaosa on liimattu pikaliimalla...
Muovikittiä liimasaumoihin
Muovikitillä peittyi liimaussauma helposti

Tällä hetkellä tuotos on tämän näköinen. Seuraava askel on vielä kerran fillerillä vetää (tarvittaessa uusi hionta) ja sitten pohjamaalit pintaan.

Lopullinen väri tälle tehdään akryyliväreillä ja aivan lopuksi weatheroidaan koko malli eli maskataan sellaiseksi, niin kuin se olisi post-apokalyptisessa erämaassa lojunut vuosisotalla...

Mini nuke tällä hetkellä.

Tämän mallin rakentelusta tulee tarkempaa juttua rakentelut-sivuille, mutta tässä vain tämmöinen välimallin postaus.

EDIT: Tämä kirjoitus jatkuu täällä-> https://www.hutasu.net/mini-nuken-tekoa-ja-3d-printtausta/

2 kommenttia aiheesta “Mininuken tekoa

  1. Masa

    Hieno tuo Fallout pelistä tuttu mini nuke. Tuo PETG-filamentti on siis muovia? Voisin kuvitella, että on. Muovilevystä kaverini taiteilee kaikenlaisia pienoismalleja mutta täytyykin häneltä kysyä, että onko 3D-printtaukseen tutustunut.

    Vastaa
    1. Hutasu.net

      Kiitos paljon! PETG on muovia joo. Tämä malli onnistuu myös PLA-muovilla tehdä, tuossa kokeilin PETG:tä, kun se tuolloin oli itselle vielä sangen uusi filamentti printattavaksi. Kiitos kommentistasi!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.