V-Moda Crossfade kuulokkeiden korjaus

Työkaveri toi minulle korjattavaksi V-Moda Crossfade kuulokkeet, kun ne olivat tippuneet lattialle ja sen jälkeen alkaneet oikuttelemaan oikean puolen kuulokkeesta. Vikakuvaus oli suurinpiirtein (epäsanatarkasti) "Tätä kun vähän koputtelin niin alkoi kuulumaan paremmin, mutta kuitenkin vaimeammin verrattuna toisen puolen kuulokkeeseen."

Hah! Tyypillinen kuulokevika - ajattelin ja otin nämä korjattavaksi. Aavistelin, että kyse on hyvin helposta korjauksesta.

V-Moda kuulokkeet

Aluksi kuulokkeen viallinen puoli pitää avata. Avausohjeita näkyi näille kuulokkeille olevan ifixitin sivuillakin, vaikka ohjeet koskivat vain akun vaihtoa niin hyvähän se oli näitä vilkaista (linkki ifixit). Kuulokkeen pehmuste oli jo irroitettu valmiiksi, joten tässä tarvitsi vain avata 5 ruuvia ja puolisko alkoi avautumaan.

Jonkinlaista liimaa oli kasauksessa tehtaalla ilmeisesti kuitenkin käytetty, kun hieman joutui raottelemaan kevyesti voimaa käyttäen muoviplektran avulla, mutta kuuloke avautui kuitenkin oikein nätisti eikä reunoille jäänyt ylimääräisiä kolhuja.

Viaksi paljastui, aivan kuten aavistinkin rispaantunut kuulokkeen johto.

Kuuloke-elementin rispaantuneet johtimet (keltaiset nuolet)

Kokemuksesta tiedän, että lakkapintaisia kuulokejohtoja on suorastaan vittumainen juotella, joten otin vanhan viallisen johtimen kokonaan irti ja juotin tilalle hieman paksumpaa kierrettyä parijohdinta.

Rikkinäisen johdon korjaus kierretyllä parilla.

Kuulokkeissa oli jännä yksityiskohta, nimittäin alla olevan kuvan mukainen ihan muutaman millimetrin kanttiinsa oleva "ylimääräinen" piirilevy, mihin oli juotettu 6k8 vastus. Ilmeisesti jonkinlainen impedanssisovitus. No mitäpä tuolla väliä. Kierretyn parin toinen johdin tuli kiinni tähän ja toinen punaisen johtimen tilalle.

Semmoista pientä tällä kertaa. Ei muutaku pakettiin ja takaisin omistajalle!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.