Tämä lyhyt postaus on jatkoa osalle 1.
Noniin. Olen tänään saanut jatkettua tämän laitteen rakentelua. Taukoa tuli tuossa loman vuoksi, ja kuinka ollakkaan tottakai se flunssa iski lomalla päälle. En saanut tätä tehtyä siten lomalla yhtään. Vaikka flunssa vielä vähän vaivaa, niin pystyin tätä projektia muutaman tunnin jo jatkamaankin.
Sain viimein tehtyä kytkennät valmiiksi, mutta testata en ole vielä kerennyt tätä aparaattia. Sen verran mittailin, että oikosulkuja ei pitäisi olla. Mutta vaikka olisikin, niin laitteessa on useampi sulake suojaamassa sitä. Kytkentäkaavio täytyy piirtää puhtaaksi ja lisätä sivuille kunhan kerkeää, mutta alla lyhyesti kuvien kanssa selostettuna mitä on kytketty mihinkin.
Laitteen päävirrat tulevat pistokkeesta laitteen takaa. Tämä pistoke kytketään siis verkkovirtaan (hui kauhistus!).
Kaiken tämän johtohässäkän taakse kätkeytyy kytkentä, joka on yksinkertaisuudessaan näin:
- Verkkovirta menee laitteelle ON-OFF kytkimen ja 2 A sulakkeen kautta.
- Sulakkeelta johto menee virtamittarin kautta neljälle kolminapaiselle on-off-on kytkimelle (4 DPST)
- Kytkimeltä johtimet menevät suojaerotusmuuntajalle, mutta myös säätömuuntajalle niin, että kytkimellä voidaan suojaerotusmuuntaja jättää pelistä pois
- Säätömuuntajalta johtimet luikertelevat jännitemittarille (AC) ja tasasuuntaussillalle. Tasurissa on kiinni myös 1 kpl vanhasta laitteesta purettu 33 uF 400V:n kondensaattori. Tasuridiodit on myös "kierrätettyjä"
- Tasasuunnattu sähkö voidaan ottaa banaanipistokkeista
- Vaihtosähkö testilaitteelle (tai mille tahansa) voidaan ottaa laitteen sivusta löytyvästä tavallisesta verkkovirtapistokkeesta (näihin reikiin uppoaa myös banaanijohtimet tarvittaessa
Kytkentä ei aivan 100% valmis ole, täytyy muutamat vastukset lisätä purkamaan varauksia kun laite on käännetty pois päältä, mutta niistä ei nyt enempää.
Tämmöinen nopsa katsaus. Onhan tuo kello jo paljon...