Rasperi retropelikonsolin kotelo

Uusi suomalainen Raspberry Pi tietokoneisiin keskittyvä blogisivu/nettikauppa nimeltään Rasperi.fi tarjoutui ystävällisesti lähettämään hutasun hulluun laboratorioon kasattavaksi ja arvosteltavaksi vanerisen pelikonekotelon.

Kotelo on tarkoitettu yhdeksi osaksi RetroPelaaja 1.0 asennusarjapakettia, mutta miksipä ei tätä voi käyttää muunakin kuin Raspberryn kotelona. Tässä lyhkäisessä blogikirjoituksessani käyn nopeasti läpi ensivaikutelman ja kasauksen tämän kotelon osalta.

Vanerikotelo oli pakattu pahvilaatikon sisään, minkä sisällä oli pehmusteena sanomalehtipaperia. Vanerilevyt oli niputettu hienosti yhteen hamppunarun avulla, mikä mielestäni sopii luonnonläheiseen tyyliin mainiosti.

Vanerilevyt oli selvästi leikattu laserleikkurilla, sillä leikkausjälki oli tarkkaa, tummunutta (vai pitäisikö sanoa hyvässä hengessä palanutta?) ja tuoksui... No, hieman poltetulle vanerin ja puun sekoitukselle, mikä miellytti ainakin minua.

Tarkastelin vanerilevyjen leikkauslaatua kriittisellä silmällä, mutta en huomannut niistä mitään outoa. Ehkäpä, jos leikkauspintaa oikein mikroskooppisen tarkasti katsoisi, niin saattaisi löytää laserleikkauksille tyypillisen V-muotoisen leikkuupinnan. Tämä ei kuitenkaan vaikuta osien mittatarkkuuteen, vaikka näissä semmoinen V-pinta olisi.

Osien levälleen asettelun jälkeen avasin mukana tulleen puuhapussin, joka sisälsi Raspberryn käynnistykseen tarkoitetun robustin kytkimen. Asensin kytkimen kotelon etuosaan tehtyyn aukkoon. Tässä kytkimessä ehkä mielestäni voisi olla LED-valo, mutta näitä kytkimiähän saa kaupoista erilaisia, joten jokainen voi haluamansa kytkimen jälkikäteen asentaa.

Muita puuhapussissa olleita osia ovat johtimet kytkimelle, korokeholkkeja eli ns. "standoffeja" Raspberrylle sekä ruuveja niiden kiinnitykseen kotelon pohjaan.

Kotelon kasaaminen on aika helppoa, vaikka hetkisen aikaa piti palasia pyöritellä käsissä osasten orientaation hoksaamiseksi. Osat napsahtavat toisiinsa jämerästi, eikä välystä kotelon osissa ole käytännössä ollenkaan - ainakaan näissä kappaleissa.

Kansi putoaa paikalleen löysemmin, mutta sen tarkoituksena onkin ilmeisesti mahdollistaa pääsy Raspberryn kimppuun helposti ja nopeasti.

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen ja esteettisesti miellyttävä vanerikotelo Raspberrylle. Valitettavasti minulla ei sattunut olemaan ylimääräistä Raspberryä, minkä olisin voinut koteloon iskeä, mutta päivitetään tämä artikkeli sitten kun olen kolmannen Raspin hommannut.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.