Raspberry Pi 7″ näytön tukijalat

Sarjassamme "kaikenlaista tulostettua" saa jatkoa tällä kertaa tällaisilla 3D-tulostetuilla näytön tukijaloilla. Nämä tukijalat tulivat tarpeelliseksi ystävälleni Jerelle hänen "bussiaikatauluprojektiinsa". Kyseisessä projektissa Raspberry Pi näyttää 7-tuuman näytöltä paikalliset lähtevät ja saapuvat bussit ja näyttö toimiikin kätevästi aikataulunäyttönä busseille - vähän samaan tapaan kuin linja-auto- tai juna-asemilla olevat aikataulunäytöt. Tämä on varsin kätevä ja hyödyllinen käyttötapaus Raspille ja eliminoi paperisen aikatauluvihkosen käytön. No ainakin kotioloissa eliminoi.

Raspberrylle on saatavana 7-tuuman näyttö esimerkiksi Vadelma Piin verkkokaupasta ja VP:n valikoimista löytyy myös paljon muutakin mukavaa tavaraa Raspberrylle.

Thingiversessä on paljon erilaisia näytön jalkoja tätä varten ja lyhyen selailun jälkeen löysinkin tähän projektiin sopivan mallin, jotka kelpasivat myös Jerelle.

Tulostin näytön jalat onnistuneesti kolmannella kerralla, koska aiemmin oli säätämistä alustan ja tulostusasetusten kanssa. Kolmannella kerralla kun tulostus onnistui, niin näistä tuli ihan toimivat jalat. Pieni delaminointi kappaleessa kuitenkin on ulkokerroksissa 5 mm:n kohdalla ja tämä tapahtui jokaisella yrityksellä samassa kohtaa. Päättelin ilmiön johtuvan siitä, että tuuletin pörähtää käyntiin asetusten mukaan 5 mm:n kohdalla. Tämä puolestaan jäähdyttää tulostuspäätä hetken aikaa turhan paljon, eikä tulostimen firmikseen rakennettu PID-säädin kerkeä reagoimaan jäähtymiseen tarpeeksi nopeasti. No, ongelma on nyt ainakin tiedossa joten sitä voi asetuksilla säätää jatkossa (haaveena olisi kuitenkin säätää itse PID-säädintä paremmaksi...).

Alla muutamat kuvat jalustasta, minkä kiinnitys näytön takapeltiin tapahtuu M3x10 mm:n ruuveilla:

Yllä olevat kuvat eivät ole Jeren projektista, vaan minun Raspista. Täydennetään sivuille lisää tietoa em. projektista kunhan aika on kypsä 🙂

3D printing FTW!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.