Pyörän lokarin korjaus polymorph muovilla

Tänään oli siis maanantai, vaikka oli tiistai. Tarkoitan tällä sitä, että vastoinkäymisiä arjessa maanantain sijaan tuli tänään tiistaina, koska tänään töistä lähtiessäni oli pyöräni takakumi tyhjentynyt. Tämähän nyt ei mitenkään ihmeellisestä ole, sillä pyöräilijöille näitä nyt sattuu aina välillä.

Olen laiminlyönnyt pyörän huoltoa hieman turhan pitkään, mutta nyt takakumin paikkauksen yhteydessä päätin korjata myös muita asioita, kuten repsottavan etulokasuojan Polymorph muovin avulla. Jos et tiedä mitä polymorph on, niin tsekkaa ensin tämä linkki.

Etulokarin kiinnike oli lähtenyt talvella ns. "kävelemään", pakkasen ja jäisten teiden aiheuttaman tärinän vuoksi. Halpa ja ohut muovi ei ollut kestänyt pakkasta ja tärinää, joten metallinen lokarin kiinnike pääsi kiinnikkeen eläköidyttyä vapaasti heilumaan ja olemaan jokseenkin haitolla. (En muuten suosittele ostamaan halpoja lokasuojia, ainakaan Zefal merkkisiä muutaman kympin vehkeitä).

Korjauksessa käytin polymorph nimistä muovia, jota on helppo muokata kun sitä hieman lämmittää (Tg = 63 C). Muotoilin aluksi patukan näköisen mötikän etuhaarukan kiinnitysreiän ympärille:

Tämän jälkeen lämmitin dremelin kaasutöhöllä lokarin metallista kiinnitystankoa  sekä loppuosaa "patukasta" ja painoin osat vastakkain:

Kun muovi oli hieman jäähtynyt, muotoilin metallisen tangon muovin sisään ihan sormipelillä:

Annoin kappaleen jäähtyä sen verran, ettei se enää liikkunut metallisen tangon jousivoimasta johtuen samalla kun pitelin tankoa paikoillaan. Kun muovi oli jäähtynyt takaisin valkoiseksi, saatoin päästää irti ja korjaus oli valmis. Mitään varmuutta tästä ei tietenkään ole, että toimiiko tämä korjaus, mutta sen näyttää vain aika. Tässä vielä lopputulos hieman kauempaa kuvattuna, ei mikään kaunis, mutta toivottavasti ajaa asiansa:

Polymorph on kyllä ihan kätevä tällaisissa nopeissa pienissä fiksauksissa!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.