NP – Ensimmäinen jyrsintä

Noniin, aiheesta piirilevyjyrsin jatketaan sitten lyhkäisen päivityksen muodossa.

Tein eristysjyrsinnän tavalliselle 1,6mm piirilevylle Flatcam-ohjelmiston avulla.

Flatcam-ohjelmistolla jyrsintätiedoston teko

Kokeilin aluksi jyrsintää edellisessä kirjoituksessa mainitulla 10 asteen V-terällä. Se ei kuitenkaan oikein toiminut, koska tuhosin kaksi terää. Eli nämä olivat liian heikkoja tähän työhön, tai sitten oli kierroksia Dremelissä liian vähän tai syöttönopeus liian kova tai terä liian syvällä materiaalissa. Tai jokin yhdistelmä näitä kaikkia.

Terän rikkoutuminen
V-terä ei kestänyt leikkaussyvyyttä.

No, mutta onneksi minulla oli kuitenkin 30 asteen teriä, joilla alkoi sitten jo jotain saada aikaiseksikin ja lopputuloksena syntyi ihan oikea jyrsitty piirilevy. Toki tästä puuttuu reiät ja levyn irtijyrsintä, mutta kuitenkin.

Jyrsitty piirilevy
Ensimmäinen jyrsitty piirilevy

Testasin levyn piipparilla nopeasti, ja oikeastaan löytyi vain yksi oikosulku:

Yksi oikosulku

Kuvista voidaan huomata, että terä ei ihan superterävä jostain syystä ole. Toisaalta kupari on aika pehmeää metallia, joten se ei välttämättä tällaisessa työstössä leikkaannukaan kovin mukavasti.

Jaa niin mikä tämä piirilevy sitten on? No tämä on vain nopeasti tekaistu lämpötila-anturin piirilevy: https://electronicsarea.com/temperature-gauge-circuit-using-lm324-ic/. Otin tuolta sivulta kytkennän ja PADSilla nopsasti väsäsin piirilevyn ja gerberit.

PADS Layoutilla tehty piirilevy

Lopuksi, alla olevassa videossa nähdään laite työssään.

Täytynee testailla eri jyrsinterän asetuksia ja kokeilla myös reikien porausta sekä piirilevyn irtijyrsintää, mutta ne menevät toiselle päivälle. Nyt täytyy lähteä korpeen - adjö!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.