Tämä päivitys on jatkoa kirjoitukselle nopeuspelin rakentelua osa 1.
Olen tässä viime aikoina saanut jatkettua nopeuspelin tai "Speden spelin" rakentelua. Kotelo alkaa olla rakenteellisesti valmis, mutta toki siihen täytyy vielä muutama reikä tehdä sähköjohtoja varten, sekä tietenkin viimeistelyt sitten kun laite toimii, käy ja kukkuu.
Jatkoin hommia näyttöpaneelin kiinnitysmekanismin teolla. Merkkasin piirilevyn reikien paikat ja upotin niille kohti kaksi M3 mutteria. Upotus tapahtui yksinkertaisesti siten, että lämmitin juottimella mutteria niin kauan että polykarbonaatti alkoi sulamaan mutterin alta.
Kiinnittelin myös aiemmin 3D-tulostettujen kulmapalojen avulla kotelon loput seinämät kiinni toisiinsa:
Painikkeiden ja ledien kytkentä
Seuraavaksi aloitin juottamaan sähköjohtoja kytkimille sekä niiden sisällä oleville ledeille. Käytin johtimina vanhaa 3-johtimista puhelinkaapelia minkä avasin mattoveitsellä johdinten erottamiseksi toisistaan:
Osa kytkimistä oli tiukemmin kiinni napin kuoressa ja osa löysemmin, joten varmistin asennukset kuumaliimatipalla kytkimen ja kuoren välille:
Lopuksi sain kaikki johtimet juotettua kytkimille ja tehtyä kytkennän koekytkentäalustalle:
MCU:ksi valitsin MSP430G2553 vähävirtaisen 16-bittisen mikroprosessorin ja ledejä ohjaamaan ULN2003 darlington-transistori-vahvistinpiirin. Summerina toimii 30 mm:n piezo jota ohjataan PWM:llä.
Kytkentöjen tekemisen jälkeen aloin pystyttelemään ilmaista ohjelmointiympäristöä Code Composer Studiota sekä Grace työkalua. Iltojen myötä sain ohjelmaa tehtyä ja ensimmäisiä valoja vilkkumaan:
Tästä seuraava askel onkin ohjelmiston kehitys ja pelin logiikan ohjelmointi. Aluksi kuitenkin täytyy saadan kytkimien tunnistus ja näytön ohjaus toimimaan, koska ns. perusteet on hyvä olla kunnossa ennen kuin muuta toiminnallisuutta meinaa koodailla.
Palataan asiaan seuraavassa osassa.
Lue seuraava osa: Nopeuspelin rakentelua osa 3 (Speden Speli)