3. Arduino IDE V2 asennus ja esivalmistelu

Alunperin julkaistu: 20.5.2024

Viimeksi muokattu: perjantai 24.5.2024

Tämä sivu on osa Arduino Opas 2:sta. Oppaassa käytetyt koodit löytyvät GitHubista: https://github.com/hutasunet/ArduinoOpas2.

Ennen kuin päästään ohjelmoimaan Arduino Minimaa, täytyy asentaa ohjelmointiympäristö. Tämä onnistuu helpoiten Arduinon kotisivuilta osoitteesta: https://docs.arduino.cc/software/ide-v2. Lataa ja asenna sovellus tietokoneellesi. Kun asennus on suoritettu voit avata IDE:n normaaliin tapaan.

Seuraavaksi asennetaan ohjelmointia varten tarvittavat kirjastot "Board Manager" -valikon kautta. Klikkaa ensin vasemmalta "Board Manager" auki (1), sen jälkeen hae hakulaatikon avulla minima kirjasto (2) ja klikkaa "INSTALL" (3).

Arduino IDE V2 asennus

Hetkisen kuluttua asennus on suoritettu loppuun ja ohjelman "Output"-ikkunasta nähdään asennuksen infotekstit. Asennuksen aikana tietokone voi kysyä lupaa asentaa tiedostoja koneelle, mihin luonnollisesti vastataan kyllä.

Seuraavaksi "Tools"-valikosta valitaan Minima ohjelmointialustaksemme ja olemme valmiita aloittamaan tutustumisen Arduino Uno R4 Minimaan.

Esimerkkikoodeja voidaan selata "Examples" valikosta ja oletuksena tarjolla on alla näkyvät esimerkkikoodit.

Nämä yllä olevat esimerkit ovat tässä vaiheessa opasta vielä hieman edistyneempiä ohjelmia, joten aloitetaan helpommasta eli perinteisestä ledin vilkutuksesta.