Ender 3 3D-tulostimen viritys

Hutasuun on saapunut uusi tulostin, siitä ei tosin vielä kovin kummoisempia ole julkaistu, mutta minua ei kukaan estä tätä julkaisemasta siitä huolimatta 🙂

Ensimmäinen juttu, joka 3D-printterin (ainakin uuden sellaisen) omistajan pitää tehdä on mielestäni tehdä uusia 3D-printterin osia (obviously!). Saanen esitellä filamentti-ohjuri by Filboyt!

Filamentin ohjuri syöttömoottorille

Ender 3 3D-printterissä näytästää filamentin ohjaus olevan vain syöttömoottorin ja filamenttirullan pidikkeen välinen asia. Herkillä filamenteilla tämä voi aiheuttaa sen, että johtuen vetomoottorin aiheuttamasta stressistä itse filamenttiin, voi nauha katketa ja se puolestaan johtaa ikävästi epäonnistuneeseen tulosteeseen.

Tätä estämään on tehtyä tällainen apuväline, joka ohjaa tulostusnauhaa suuremmalla ympyrän kaarella kohti filamenttimoottoria.

Nerokas juttu tässä on se, että tämä ohjuri on sovitettu suoraan alumiiniprofiilin päätyyn tulevan päätypalan tilalle. Kappale on siis kaksiosainen tulostus, missä tulostetaan erikseen ohjurin varsi ja uusi päätypala, mitkä dovetail-liitoksella liitetään toisiinsa.

Simppeli, mutta hyödyllinen kapistus. Kaikki kunnia keksijälle!

P.S Uudesta printteristä myöhemmin tulossa lisää matskua sivuille.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.