Blogi kehittyy

Blogia on nyt kehitetty php:n ja WordPressin avulla noin kahden viikon ajan.

Kahdessa viikossa on tullut opeteltua aika paljon uutta asiaa mm. siitä kuinka blogimoottori toimii ja kuinka tätä voidaan "puukottaa" niin, että blogi toimii juuri näillä sivuille silleensä kuin sen suurinpiirtein haluan toimivan.

Kehitettävää on edelleen, se ei ole mitenkään uutta. Nyt kuitenkin perustoiminnot pitäisi alkaa olemaan kasassa, kuten siis blogipostauksien näyttäminen, navigointi, kommentointi jne. Vielä pitäisi saada tehtyä ainakin RSS-syötteet sekä koittaa jotenkin automatisoida FB-tilille päivityksiä, nyt kun ne menee ihan käsipelillä.

Pahoittelen hieman sitä, että blogin ulkoasu ei ole kovin mairitteleva - ainakaan vielä. Katsotaan jos innostuu paremmin stailaamaan jossakin vaiheessa.

Viime viikon juttuja 3D-tulostuksista...

Kävin viime viikolla palaverissa (työajan ulkopuolella) Solid Roach -nimisen 3D-tulostusyrityksen kanssa paikallisella sotkamontien Shellillä.

Poristiin siinä aikamme ja tarjosinkin yritykselle omaa apua mm. suunnitteluhommissa ja pienten muoviosien tulostusjutuissa. Kyseisen firman intresseissä on kuitenkin hieman eri jutut kuin mitä itselläni, aikovat kuulemma keskittyä enemmän metallien tulostamiseen. Se on kotikonstein enemmän kuin haasteellista etten sanoisi.

Eniveis, otin palaverissa esitetystä metallisesta 3D-tulostukappaleesta parit valokuvat muistoksi. Aika tarkkaan jälkeen pystyy tuolla lasersintrausmenetelmällä:

3D-tulostus-metallinen

3D-tulostus-metallinen2

3D-tulostus-metallinen3

Yllä olevaa kappaletta ei ole käsitelty mitenkään, se on tulostimesta tullut juuri tuollaisenaan...

Höpöjuttuja

Ja loppuviikosta (lauantaina) tein eräälle kaverilleni 3D-tulostetun avaimenperän muovista kaksivärisenä. Kyseessä on DefQon 1 -tanssimusafestarin logo:

defcon-logo

Kaksivärinen kerrostulostus onnistuu näppärästi siten, että etsii G-koodista (jollakin tekstieditorilla) kommentin josta nähdään kerroksen vaihtuminen. Se on yleensä merkitty koodin kommentilla. Alla esimerkiksi ennen kuin kerros 6 tulee tulostukseen niin löytyy kommentti:

;LAYER:6

Kun tämän perään lisää komennon @pause niin tulostus pysähtyy ja tulostinta voidaan ajella manuaalisesti miten päin haluaa ja nauhankin vaihtaa. Lisätietoa komennosta Repetier-Host -tulostusohjelman manuskasta: http://www.repetier.com/documentation/repetier-host/gcode-editor/

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.