Mikä ihmeen hutasu.net?

Hutasu.net pyrkii tarjoamaan mielenkiintoista sisältöä kaikille elektroniikasta, tietokoneista ja "värkkäilyistä" kiinnostuneille. Aihealueina ovat elektroniikan lisäksi erilaiset rakentelut, mikrokontrollerit, kehitysalustat sekä 3D-tulostus.

Voit selata aihealueita ylhäältä valikosta ja kurkkaa toki myös blogiin, mikäli sieltä sattuisi jokin juttu kiinnostamaan taikka herättämään hilpeyttä. Blogiin saa kommentoida vapaasti, rekisteröitymistä ei vaadita. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua, mutta moderointi ei ole kovin kireää 🙂

Jos sinulla herää kysymyksiä tai haluat ottaa sivuston ylläpitoon yhteyttä, mene infoon. Samalta sivulta voit myös antaa palautetta tai kysyä apua projekteihisi.

Uusimmat lisätyt sivut

ARM Cortex-M ohjelmointi ja Mbed OS - Mbed OS on avoimen lähdekoodin Cortex M -prosessoreille suunniteltu käyttöjärjestelmä, suunniteltu erityisesti IoT-laitteille (Internet Of Things). Käyttöjärjestelmä tarjoaa paljon valmiita rajapintoja aina GPIO-pinnin ohjauksesta kompleksisimpiin ajurirajapintoihin. Ohjelmointi Mbed OS:lle tapahtuu C++ ohjelmointikielellä ja ohjelmointiympäristönä toimii online-palvelu Mbed.org. Palvelu vaatii rekisteröitymisen, mutta se on nopeaa ja rekisteröidyttyään käytössä on lähes täyden… ..jatka lukemista!
12. Arduino RFID-tagien luku ja kirjoitus RC522-piirin avulla - RFID-tagit ovat nykypäivänä monelle ihmiselle hyvin tuttuja kapistuksia. Esimerkiksi kulunvalvonnassa langatonta tunnisteavainta käytetään hyvin paljon ja erilaisten ovien avaamiseen se soveltuu oikein mainiosti. Myös lemmikkien tunnisteissa tätä tekniikkaa käytetään ja monissa päivittäistavarakaupan tuotteita on suojattu varastamiselta juurikin RFID-tagin avulla. Teollisuudessa taas tuotantolinjalla voidaan vaikkapa automatisoida prosesseja RFID-tunnistuksien avulla. Mutta hetkinen,… ..jatka lukemista!
Valoboksin tekoa - Nykyään olen alkanut kiinnittää enemmän huomiota kuvien ja videoiden laatuun sivujen sisällön tuotossa. Netin eri verkkokaupoissa ja kaikenlaisilla sivustoilla on monesti hyvin otettuja valokuvia, joissa on valaistus ja värit ja varjot kohdallaan. Valaistushan on kuvattaessa yksi olennaisimpia asioita ja joskus myös hankalaa saada aivan täydellisesti oikein. Tämän rakentelun idea lähti… ..jatka lukemista!
STM32F100-Mikrokontrollerin ohjelmointi - STM32VLDISCOVERY-kehitysalusta, missä on STM32F100RB-mikroprosessori. STM32-mikrokontrollerit ovat nykypäivänä todella suosittuja 32-bittisiä Arm Cortex-M prosessorilla varustettuja mikro-ohjaimia. Niitä käytetään monissa eri teollisuuden laitteissa, instrumenteissa, kuluttajalaitteissa ja vähän vaikka missä. STM32-tuoteperheen valikoimista löytyy ohjaimia "yksinkertaisten" ja vähävirtaisten laitteiden älyksi, mutta myös suurempiin ja haastavampiin sovelluksiin ohjaimia voidaan käyttää. Myöskin langaton ohjainpiiri on saatavilla.… ..jatka lukemista!
Työkaluja Työkaluteline - Työkalut ovat ehkä maailman mielenkiintoisimpia välineitä, joiden avulla pystytään luomaan uutta, muokkaamaan olemassa olevaa ja korjaamaan kaikenlaista. Olihan nykyihmisten syntyhistoriassakin työkalut tulen tekoon ja metsästykseen yksi olennaisimpia askeleita kohti täysin varusteltua hutasun labraa. Jokainen työkone vaatii oman työpisteen. Työpisteillä on myös yleensä koneen käyttöön, säätöön tai kappaleiden tekoon soveltuvia työkaluja.… ..jatka lukemista!

Sivustoa kehitetään jatkuvasti ja uusia ominaisuuksia tänne saattaa ilmaantua aina silloin tällöin.

Alla on vertailun vuoksi kuvakaappaus vanhan sivuston ulkonäöstä. Sivuston vanhat linkit eivät enää toimi. Jos kirjanmerkeissäsi on jokin hutasun sivusto, mikä pitää sisällään "sivu_id=" -osan urlissa, niin käytössäsi on vanha ja toimimaton linkki. Toisaalta vanhoista linkeistä on kyllä tehty uudelleenohjaus halutulle sivulle, mutta näitä ei joka viikko kerkeä tarkkailemaan. Jos tarvitset nopeasti kyseisen sivun sisältöä, niin ota yhteyttä info-sivuilta.

Vanha sivusto