Mikä ihmeen hutasu.net?

Hutasu.net pyrkii tarjoamaan mielenkiintoista sisältöä kaikille elektroniikasta, tietokoneista ja "värkkäilyistä" kiinnostuneille. Aihealueina ovat elektroniikan lisäksi erilaiset rakentelut, mikrokontrollerit, kehitysalustat sekä 3D-tulostus.

Voit selata aihealueita ylhäältä valikosta ja kurkkaa toki myös blogiin, mikäli sieltä sattuisi jokin juttu kiinnostamaan taikka herättämään hilpeyttä. Blogiin saa kommentoida vapaasti, rekisteröitymistä ei vaadita. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua, mutta moderointi ei ole kovin kireää 🙂

Jos sinulla herää kysymyksiä tai haluat ottaa sivuston ylläpitoon yhteyttä, mene infoon. Samalta sivulta voit myös antaa palautetta tai kysyä apua projekteihisi.


Uusimmat sivuston julkaisut

NP Monopodin jalat - Elikkäs, piti tehdä jalka/jalusta monopodille. Sellainen, joka ei vie liikaa tilaa ja on tarvittaessa purettavissa oleva, otettavaksi matkalle mukaan! ..jatka lukemista!
Jyrsimellä sorvaus - Jyrsimellä, että mitä? Luit oikein, joten luehan eteenpäin 🙂 Sorvausta jyrsimellä! Tämä rakentelu tuli oikeastaan ns. "tilaustyönä", kun eräs kaveri kyseli pystyisikö pieniä holkkeja (8 kpl) 3D-tulostamaan. Veikko oli sitä varten jo piirtänyt mittakuvan, mistä pystyin nopeasti mallintamaan holkit, sen kummemmin ajattelematta koko asiaa. Käsin piirretty mittakuva holkkien 3D-kuvat mallinnettu… ..jatka lukemista!
TC4056A Li-Ion akkulaturi 18650 - Olen jo pitkään haaveillut käyttäväni varastossa lojuvia 18650 akkuja yksittäisiin rakenteluihin ja muihin värkkäyksiin, missä olisi kätevää että virta otettaisiin akusta, eikä esimerkiksi verkkovirrasta erillisen virtalähteen avulla. Minulla onkin tekeillä yksi suurempi projekti, joka tarvitsee akkua toimiakseen, mutta ei siitä tässä vaiheessa vielä enempää. Tilailin joku aika takaperin elektroniikkaa Digitspacesta… ..jatka lukemista!
Äänettömät laakerit 3D-tulostimeen - 3D-printterit ovat mukavia kapistuksia, mutta ne aiheuttavat melua ja hajuja. Yleensä melu koostuu tuulettimien suhinasta ja askelmoottorien äänistä (kelan värähtelyt), mutta... ..jatka lukemista!
Arduino LCD valikko 13. Arduino LCD-näytön käyttäminen ja valikon tekeminen - Sulautettujen laitteiden ominaisuuksin kuuluu usein näyttää käyttäjälleen tietoa tavalla tai toisella. Joskus pelkät ledit riittävät, mutta toisaalta voi olla tarve esittää tietoa numeerisesti tai ihan selkokielellä. Onneksi tämä on tehty suhteellisen helpoksi Arduinolla, LiquidCrystalDisplay -kirjaston avulla. Näyttölaitteena käytetään HD44780 -ajuripiiriin pohjautuvaa nestekidenäyttöä. Ohjeet näytön kytkemiseen löytyy Arduino.cc sivuilta, mutta lisätään… ..jatka lukemista!

Sivustoa kehitetään jatkuvasti ja uusia ominaisuuksia tänne saattaa ilmaantua aina silloin tällöin.

Alla on vertailun vuoksi kuvakaappaus vanhan sivuston ulkonäöstä. Sivuston vanhat linkit eivät enää toimi. Jos kirjanmerkeissäsi on jokin hutasun sivusto, mikä pitää sisällään "sivu_id=" -osan urlissa, niin käytössäsi on vanha ja toimimaton linkki. Toisaalta vanhoista linkeistä on kyllä tehty uudelleenohjaus halutulle sivulle, mutta näitä ei joka viikko kerkeä tarkkailemaan. Jos tarvitset nopeasti kyseisen sivun sisältöä, niin ota yhteyttä info-sivuilta.

Vanha sivusto