Mikä ihmeen hutasu.net?

Hutasu.net pyrkii tarjoamaan mielenkiintoista sisältöä kaikille elektroniikasta, tietokoneista ja "värkkäilyistä" kiinnostuneille. Aihealueina ovat elektroniikan lisäksi erilaiset rakentelut, mikrokontrollerit, kehitysalustat sekä 3D-tulostus.

Voit selata aihealueita ylhäältä valikosta ja kurkkaa toki myös blogiin, mikäli sieltä sattuisi jokin juttu kiinnostamaan taikka herättämään hilpeyttä. Blogiin saa kommentoida vapaasti, rekisteröitymistä ei vaadita. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua, mutta moderointi ei ole kovin kireää 🙂

Jos sinulla herää kysymyksiä tai haluat ottaa sivuston ylläpitoon yhteyttä, mene infoon. Samalta sivulta voit myös antaa palautetta tai kysyä apua projekteihisi.

Uusimmat lisätyt sivut

Valoboksin tekoa - Nykyään olen alkanut kiinnittää enemmän huomiota kuvien ja videoiden laatuun sivujen sisällön tuotossa. Netin eri verkkokaupoissa ja kaikenlaisilla sivustoilla on monesti hyvin otettuja valokuvia, joissa on valaistus ja värit ja varjot kohdallaan. Valaistushan on kuvattaessa yksi olennaisimpia asioita ja joskus myös hankalaa saada aivan täydellisesti oikein. Tämän rakentelun idea lähti… ..jatka lukemista!
STM32F100-Mikrokontrollerin ohjelmointi - STM32VLDISCOVERY-kehitysalusta, missä on STM32F100RB-mikroprosessori. STM32-mikrokontrollerit ovat nykypäivänä todella suosittuja 32-bittisiä Arm Cortex-M prosessorilla varustettuja mikro-ohjaimia. Niitä käytetään monissa eri teollisuuden laitteissa, instrumenteissa, kuluttajalaitteissa ja vähän vaikka missä. STM32-tuoteperheen valikoimista löytyy ohjaimia "yksinkertaisten" ja vähävirtaisten laitteiden älyksi, mutta myös suurempiin ja haastavampiin sovelluksiin ohjaimia voidaan käyttää. Myöskin langaton ohjainpiiri on saatavilla.… ..jatka lukemista!
Työkaluja Työkaluteline - Työkalut ovat ehkä maailman mielenkiintoisimpia välineitä, joiden avulla pystytään luomaan uutta, muokkaamaan olemassa olevaa ja korjaamaan kaikenlaista. Olihan nykyihmisten syntyhistoriassakin työkalut tulen tekoon ja metsästykseen yksi olennaisimpia askeleita kohti täysin varusteltua hutasun labraa. Jokainen työkone vaatii oman työpisteen. Työpisteillä on myös yleensä koneen käyttöön, säätöön tai kappaleiden tekoon soveltuvia työkaluja.… ..jatka lukemista!
LM2596 Simple Switcher LM2596 Minipoweri - 3D-printtauksien lisäksi, aina välillä tulee yhteydenottoja ihmisiltä, että "tarvitsisin tällaisen ja tällaisen laitteen". No, tämä on taas yksi näitä juttuja 🙂 Elektroniikka ja laitteet, kuten varmasti kaikki ymmärtää, toimivat sähköllä. Sähköä on kuitenkin niin sanotusti monessa erilaisessa muodossa. Ville tarvitsi itselleen pientä poweria, joka pitää riistakameraa päällä akuston voimalla. 12… ..jatka lukemista!
Pulssivalo Pulssiohjattu LED-valo - Viime talvena (3/2018) kollegan pyynnöstä tilaustyönä toteutettu suhteellisen nopea rakentelu on tehty Kajaanin Uimaseuralle heidän toimintaansa varten. Jos vielä muistan oikein, niin ajanottajia varten tarvittiin ns. flash-valo, mikä väläyttää valoja aina esiohjauksen mukaan. Ohjauspulssina on 50 millisekunnin (open-drain tai avokollektori) lähtö, minkä mukaan valon pitää välähtää. Kytkentä löytyy kuvana alta… ..jatka lukemista!

Sivustoa kehitetään jatkuvasti ja uusia ominaisuuksia tänne saattaa ilmaantua aina silloin tällöin.

Alla on vertailun vuoksi kuvakaappaus vanhan sivuston ulkonäöstä. Sivuston vanhat linkit eivät enää toimi. Jos kirjanmerkeissäsi on jokin hutasun sivusto, mikä pitää sisällään "sivu_id=" -osan urlissa, niin käytössäsi on vanha ja toimimaton linkki. Jos tarvitset kyseisen sivun sisältöä, niin ota yhteyttä info-sivuilta.

Vanha sivusto