MSP430 Launchpad Opas

TI MSP430 Launchpad esittely

Texas Instrumentsin valmistama, edullinen mikro-ohjainsovellusten kehitysalusta on nimeltään MSP430 Launchpad. Alusta pitää sisällään emulaattorin, ja ohjelmointiliitynnän, joiden avulla mikrokontrollerille voidaan sovelluksia ladata ja debugata.

Alustalla voidaan ohjelmoida kaikkia ns. Value Line -sarjan mikro-ohjaimia, joita ovat kaikki MSP430G2 -alkuiset mikro-ohjaimet (esim. kuvassa näkyvä MSP430G2553).

MSP430 Value Line Mikro-ohjainten ominaisuuksia

Alla on lueteltu lyhyesti ne ominaisuudet, jotka MSP430G2 -sarjalaiset pitävät sisällään. Kaikkia ominaisuuksia ei tietenkään aivan jokainen Value Line -ohjain pidä sisällään, mutta suurin osa mainituista ominaisuuksista löytyy niistä.

  • Yleiskäyttöiset ja ohjelmoitavat IO-linjat (General Purpose IO)
  • 16-bittiset ajastimet eli timerit (Timer_A2 tai Timer_A3)
  • WDT+ eli vahtikoira ajastin
  • Alijännitevahti (automaattinen resetointi, Brownout Reset)
  • Sarjaliikenneyhteydet (USI, USCI, SPI, I2C ja UART)
  • Komparaattori A+
  • 10-bittinen, 8-kanavainen 200 ksps SAR ADC-muunnin

Launchpad kehitysalusta

Alla olevassa kuvassa on esitelty kehitysalustan liittimet ja muut ensialkuun tärkeät kohdat.

Tältä sivulta löydät tekemäni oppaan osat mikrokontrollerin ohjelmoimoiseen ja käyttöön käytännön sovellutuksissa. Voit soveltaa ja kopioida koodeja haluamasi mukaan, mutta kaikenlainen kaupallinen käyttö on kielletty (tässä tapauksessa ota yhteyttä info-sivujen kautta).

Mikrokontrollerin ohjelmointiopas

Alle on lisätty linkit kaikkiin osiin jotka ovat julkaisukelpoisessa tilassa, osiin saattaa tulla muutoksia ja voi olla että asiavirheitä löytyy, joten mikään MSP430 tai C-kielen-raamattu tämä ei tietenkään ole. Olettaisin kuitenkin, että aloittelija hyötyy suomenkielisestä oppaasta, vaikka englanninkielisiä oppaita on netissä jo pilvin pimein.

Parissa ensimmäisessä osassa perehdytään ohjelmoinnin perusasioihin, jotka voivat olla joillekin tuttua ennestään. Oppaassa edetään asteittain kohti monimutkaisempia mikrokontrollerisovelluksia, aloittaen kuitenkin ihan perusteista. Suosittelisin kuitenkin (jos opiskelet aihetta parhaillaan), että kun törmäät sinisellä väritettyyn otsikkoon nimeltä Esimerkki X, niin kirjoitat saman esimerkin omaan lähdekoodiisi ja tutkit koodin toimintaa oman kehitysympäristösi avulla.

Valitse haluamasi osa alta tai ylhäältä valikosta.


Tämän sivun alisivuja ovat: